Ameslarien azken portua gara. Kolore guztiek oraindik ere lekua duten herria. Amets egitea ahantzi ez dutenen auzoa. Etorkinena, nekazariena, langileena, gazteena. Hiri turistikoaren beste aurpegia, trenbidearen beste aldea. Eta bihotzean ditugun ametsak idazteko sortu gara. Koloretako taupaden leihoa da hau.

2005-07-15

Pirats Sound Sistema, Nazioarteko Elkartasun KontzertuanAzken Portuko jaietan, azken urteotan, Nazioarteko Elkartasun Kontzertua antolatu izan da jaietako bigarren egunean. Aurten ere horrela izango da. Abuztuaren 11n, gauean, besteak beste, Kataluniako Pirats Sound Sistema taldeak joko du. Bartzelonako taldea da, eta Kataluniako hainbat jaialdi eta aretotan eman ditu kontzertuak azken urteotan. Interneteko edozein bilatzailetan taldearen izena jarriz gero, "ragga, hip-hop eta dancehall" musika egiten dutela irakur daiteke.
Hona taldeari buruzko informazio gehiago, beraien hizkuntzan:

"De la tradició jamaicana de finals dels anys 60 arriben Pirats Sound Sistema, el primer sound en català. El sound system és el format d'espectacle que el hip hop utilitzà anys després: dos plats, una taula de mesclar, bones bases de dancehall (ritmes evolucionats del reggae) o reggae roots i hip hop, un selector (el que entenem com a DJ en la cultura del hip hop) i cantants, anomenats Deejays (el que entenem com a MCs al hip hop).
Els Pirat's estan recorrent els escenaris catalans des de finals del 1999, portant la seva combinació única de reggae i hip hop conscient, cridaner, crític i ballable en català. Amb una lírica rimada, immediata, molt propera al públic i de flagrant actualitat, els Pirat's aporten a l'escena un molt bon saber fer fruit d'aquests anys de no parar de tocar, a més de l'originalitat de la proposta i de la capacitat de la música reggae i hip hop per vehicular la veu del carrer. Sense cap treball discogràfic al mercat, excepte participacions a alguns recopilatoris, les cançons dels Pirat's són ja mítiques entre un sector de públic que creix cada dia. El seu estil, la seva posada en escena i la seva experiència (multitud de concerts, compartint escenari amb artistes consagrats) fan que els de Sants siguin ara ja part de la festa musical de casa nostra".